Durante su intervención el profesor Escartí hablará La importancia de Sant Vicent Ferrer como referente de los valencianos a través de los siglos. También ahondará en la repercusión internacional de Sant Vicent desde el siglo catorce hasta la actualidad en Europa, América y Asia.
Vicent Josep Escartí ha publicado numerosos estudios sobre la cultura medieval y moderna (Ausiàs March, el Llibre dels feits de Jaume I, la Crònica de Muntaner, el Tirant lo Blanch de Joanot Matorell, la Vita Christi d’Isabel de Villena, la Primera part de la Història de València de Pere Antoni Beuter o el Dietari de Joaquim Aierdi). Ha ganado diferentes premios por sus trabajos de investigación como en 1996 el Premi Enric de Larratea por su estudio sobre Aierdi y en 2001 el de la crítica de l’Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana. Recientemente ha publicado en los Estados Unidos en la Universidad de California From Renaissance to Renaissance: (Re)creating Valencian Culture (15th-19th). En breve saldrá a la luz “Antologia dels Sermons de Sant Vicent”, publicada por la institución Alfons El Magnànim de la Diputació de Valencia.
En el ámbito de la literatura ha publicado las novelas Dies d’ira (1991); Els cabells d’Absalom (1994); Espècies perdudes (1996), Nomdedéu (2001) i Naumàquia (2004) i L’abellerol mort (2008). Colabora también en diferents medios de comunicación como Levante, El Mundo o Saó, y des del 2005 es miembro de l’Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana.
El Menú será el siguiente:
“LA TAULA DEL BON PROFIT” quatre-cents setanta-nou sopars. MENÚ:
Entreteniments: Tramussos, cacaus i olives
Fabetes amb ibèrics
Embotit típic nucier
Formatge amb tomaca verda confitada
Rebolicat d’ous amb botifarra de ceba
Primer Plat: Delícies de mar gratinades
Darrer Plat: Bacallar a l’estil de Paquita
Postres:Creps de poma amb fondo de llet merengada. Pastes típiques del poble
Beguda: Aigua de la Favara, vi negre d’Alacant, i cervesa. Mistela i Soda “El Vesubio” de La Nucia.